Terveisiä TET:istä!

 

TatanTytötTANSSIN TALO

Tanssin talo järjesti syyskuussa Itä-Helsingissä tanssin tapahtumaviikon, jonka järjestämiseen TET:iläiset Vilma, Elisa ja Roosa pääsivät

osallistumaan. Pienempien tehtävien ohella tytöt suunnittelivat ja toteuttivat viikon tapahtumista esitteen, jonka tekemiseen sisältyi esimerkiksi haastattelua, valokuvaamista ja esitteen asettelun suunnittelua.

Kuten Kulttuuri-TET:in ajatuksena on, pidettiin ennen varsinaisen viikon alkua ohjaajan ja TET:iläisten yhteinen tapaaminen, jossa suunniteltiin viikon projektia, tutustuttiin tuleviin työkavereihin ja käytiin läpi viikon kulkua. Viikon loppuun taas kuuluvat niin projektin esittely vähän isommallekin porukalle ja rennot loppukahvit, joilla saadaan puolin ja toisin palautetta viikon kulusta. Sekä ohjaaja että TET:iläiset olivat viikkoon erittäin tyytyväisiä ja varsinkin tytöt huokailivat, että “olisipa tällaisia viikkoja enemmänkin”.

Ihka ensimmäinen Kulttuuri-TET-viikko oli siis enemmän kuin onnistunut! Tässä vielä tyttöjen tekemä esite tapahtumaviikosta, jotta voitte itsekin todeta, miten uskomattoman hieno se on!


TET:iläiset työn touhussa

 

EMMA – ESPOON MODERNIN TAITEEN MUSEO

EMMAssa nuoret pääsivät pohtimaan nuorten ja museon suhdetta ennen kaikkea siltä kannalta, miten nuoria saisi houkuteltua EMMAan. Samalla TET:iläiset näkivät museotyön monta puolta, pääsivät järjestämään näyttelyä ja osallistumaan sen avajaisiin. Näyttelyn valmisteluun liittyi myös esittelyteksti, jonka nuoret pääsivät laatimaan EMMAn nettisivuille. Lisäksi he tuottivat blogitekstin viime vuonna EMMAssa toimineesta Unelmahautomosta.

 


 

HELSINGIN KAUPUNGINORKESTERI

Helsingin kaupunginorkesterin TET:issä pääasiallisena tehtävänä oli suunnitella ja toteuttaa TET-harjoittelusta ja orkesterin arjesta kertova video. Sitä varten nuoret haastattelivat niin orkesterilaisia kuin hallinnon puolellakin työskenteleviä sekä tutustuivat Musiikkitaloon ja orkesterin toimintaan siellä. Videolta paljastuu myös muita tytöille annettuja tehtäviä, kannattaa katsoa!

TET:in aikana nuorilla oli kaksi varsinaista ohjaajaa, mikä toimi mainiosti. Lisäksi he tekivät yhteistyötä usean muun työntekijän kanssa. Video sekä esittelee kaupunginorkesterin toimintaa että antaa esimerkin onnistuneen projektin lopputuloksesta.

 


 

KANSALLISTEATTERI

Kansallisteatterissa TET:iläisiä oli vain kaksi, mikä kuitenkin sopi suunniteltuun projektiin varsin hyvin, sillä viikon tehtävänä oli videotuottajan avustuksella kuvata ja editoida videotraileri Puluboin ja Ponin teatteri -nimiseen näytelmään.  Vaikka tytöillä ei juurikaan ollut kokemusta videon tuottamisen vaiheista, he selvisivät projektista mitä mainioimmin.

Näytelmän harjoitusten seuraamisen ja kuvaamisen lisäksi viikkoon kuului tietysti teatteriin ja työkavereihin tutustumista,  työelämätaitojen miettimistä ja valmiin trailerin esitteleminen. Ja hienohan siitä trailerista tuli – ei ensimmäisenä tule mieleen, että tämän on tehnyt pari TET:iläistä!